Aktuella böcker

Läppstiftet

Tre kvinnor som har tappat bort sig själva reser till samma medelhavsö
för att få perspektiv på sina liv och ett avbrott i vardagen.
De utforskar sidor av sig själva som länge varit glömda och gömda.
Vad som händer på ön stannar på ön…

Finns bl a hos
Adlibris
Plusbok
Bokus
Akademibokhandeln

lappstiftet-s


 

Mammafällan och Mammatankar finns nu som ljudböcker inlästa av Maria Wells.
Klicka på omslagen för att lyssna på böckerna hos Storytell.

Mammafällan ljudbok Mammatankar ljudbok

 


Maria Wells

2009 släppte Maria sin debutbok ”Mammafällan”
2011
kom uppföljaren ”Mammatankar”
2015 släpptes novellsamlingen ”12 minuter i Paris” (Ordberoende förlag)
2016 kommer ”12 minuter i Pefkos” (Ordberoende förlag)Jag har på nåt sätt framträtt med ord i hela mitt liv. Vanligtvis syns och hörs jag på olika scener runt om i landet, mestadels på turné med Rhapsody In Rock.
Så mina ord brukar komma ut på ett mer musikaliskt sätt, fyllt av olika harmonier, brassriff, basgångar, pianosolon och framför allt stämsång.
Min debutbok ”Mammafällan” föddes under en sån här turné när jag hade tagit en ledig sommardag. Den skulle spenderas med barnen och den skulle definitivt spenderas vid havet.
Den här dagen fylldes av olika händelser, som jag bara kände att jag måste skriva ner. Egentligen mest för att jag själv aldrig skulle glömma bort den.

Så satt jag där till slut, med inte bara en historia om just den här dagen, utan ett helt manus till en bok fylld av händelser, tankar, funderingar, upplevelser kring mammalivet.
Där finns en hel del goda skratt, mycket humor och ett och annat tips om hur  man mitt i vardags-stressen kan välja att skratta lite mer, för det vore ju synd att missa allt det roliga bara för att man stressar….alldeles i onödan.

Skrivandet visade sig passa mig alldeles utmärkt och nu har jag två böcker som finns ute i handeln    ”Mammafällan” och ”Mammatankar”.

Numera håller jag också föredrag om föräldrarollen, baserat på texter ur mina båda böcker. Där blandar jag mycket humor med sång.

 

Mammafällan Mammatankar av Maria Wells

Mammafällan
Hjälp, hur hamnade jag i mammafällan?

En härlig självbiografisk humorbok med hög igenkänningsfaktor för alla mammor till små och stora barn!

Mammafällan hjälp, hur hamnade jag där? Och hur kunde jag tro att det var slut med i väntans tider när barnen väl hade kommit ut ur magen? Det var ju då det verkligen började! Ungar som skulle skjutsas hit och dit, träningar och dansuppvisningar att inte tala om alla julspel! Då är det lätt att känna sig som en bläckfiskmamma som ska nå överallt och fixa allt för alla i familjen.

Men vart tog jag själv vägen? Hon, den unga, vältränade pinglan mitt i karriären vars bild jag brukade möta i spegeln

Den här boken handlar om lusjakt och chokladbegär, om åderbråck, löshår och försvunna herdedräkter, om hysteriska sommarutflykter och en motorshow i Globen som slutar med ett pinsamt asgarv (Tony Rickardsson tänk att du fanns på riktigt!!!).

Sist men inte minst handlar den om livet som mamma och om vikten av att få lite tid för sig själv ibland.

 

Mammatankar

Hjälp, jag har fått tonåringar! Söner med gigantiska fötter och bullrande basröster som slukar tio liter mjölk om dagen och mest tycker att mamma är ett störande moment.

Helt plötsligt har barnen blivit tonåringar och den före detta småbarnsmamman får lite tid över för sig själv. Tid att åka på skrivarkurs, tid att träffa väninnorna på en tjejmiddag som pågår hela natten och tid att träna på hambo – ifall de mot förmodan skulle ringa från Let´s Dance … Men också tid för mystiska drömmar om Dressmankillarna och funderingar över det hemliga förhållandet med Reine Brynolfsson (som själv är totalt ovetande), fast man är lyckligt gift.

Det här är en humorbok för alla mammor om förändringar i livet, relationerna och även av kroppen, som inte längre är purung. (Tänk att få beröm av den ena expertisen för att man har en fin bäckenbotten medan den andra säger att man måste ta bättre hand om sin tandsten!) Inte minst handlar den om glädjen över att ha fyllt 40 och kanske inte direkt är någon MILF men ändå är lycklig över att vara den man är.12 Minuter i Paris

I novellsamlingen ”12 minuter i Paris” får läsaren följa 25 författares olika karaktär, dennes tankar, funderingar och händelser under exakt samma 12 minuter, på samma plats, på det lilla cafeét i Paris. Bered dig på en upplevelse som berör med spänning, glädje, förväntan, kärlek och sorg. Boken är utgiven på Ordberoende förlag.

 

Rulla till toppen